top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Исповед на пробудена душа: како Маи Реи го поттикна моето духовно будење (+Видео)

Сè започна со копнеж, фасцинација која се роди набљудувајќи ја мојата ценета колешка Психолог и гешталт психотерапевт.


Додека се нурнував во бесконечното пространство на знаење, привлечноста на Реики го зафати моето срце. Безброј пати се најдов себеси обземена од мислите да ја доживеам таа етерична прегратка. Сепак, од непознати причини, отсекогаш избегнував да навлезам во тие длабочини. Наместо тоа, мојот вроден инстинкт на истражувачот ме натера да скенирам низ Скопје, испитувајќи ја секоја онлајн и офлајн неостварлива врска со практичарите на Реики.


Но, судбината имаше свои дизајни. Еден ден, мојата ненаситна љубопитност ме одведе до волшебен разговор со мојоата ценета колешка психолог - разговор кој засекогаш ќе го смени текот на моето постоење. Копнејќи по нејзините сознанија, ја замолив да ги открие нијансите што ги поседува во врска со загадочната уметност на Реики. Со воздух на шепотена возбуда, таа ги раскажуваше сопствените средби со жена по име Маја, чија моќ и непоколеблива добронамерност го осветлиле нејзиниот живот.


Заинтригирана, нагло го впивав секој збор, примајќи го секој нејзин опис, како да фаќам спас во бездната на мојот копнеж. Признанијата што ги упати за Маја одекнаа длабоко во мојата душа, влевајќи непоколеблива доверба во нејзината проникливост. Тогаш знаев, без сенка на сомнеж, дека чека трансформативна врска - врска што ќе ги мапира сложените контури на моето духовно будење.


Тогаш го замолив мојот колега за клучот за оваа трансцендентна порта. И таа, мојот сочувствителен водич, се обврза да ја отвори вратата на царството на Маја - Маи Реи, благословена со дарот на Реики. Патот повеќе не беше заматен од случајност, туку беше осветлен од ведрината на целта.
Во искусните раце на Маја, претрпев космичка метаморфоза. Заедно, ги поминавме мистичните сфери, разоткривајќи ја симфонијата на енергиите вткаени во мене. Сесија по сесија, десетина во хармонија, мојата душа се расплетуваше како ливчиња на нежен цвет во зори. Реики стана мојата света химна, одекнувајќи длабоко во моето битие, зајакнувајќи ме да се движам низ бурните плими на животот.


Тоа беше одлучувачки момент, облеан во божествена тишина, кога таа самореализација му шепотеше на мојот разбуден дух. Ситуациите кои претходно предизвикуваа бес, мака или одбивност, сега предизвикуваат чувство на спокојство и прифаќање. Оковите на моето старо јас се растворија, отстапувајќи место на новопронајдената рамнодушност, непоколеблива решителност да ги прегрнам животните неволји со благодат.


Во сјајот на мојата трансформација, мојата душа емитуваше внатрешен аларм - за прв пат, сведочев за моето повторно раѓање - непобитна вистина врежана на ткаенината на моето битие. Реики и дополнителните разговори и вежби со Маја Маи Реи ги отклучија заспаните одаи на мојата суштина, отворајќи резервоар на сила и неспоредлива перспектива.


Сега, ја ветувам мојата непоколеблива посветеност на самохранење. Реики, мојата сакана доверлива личност, засекогаш ќе биде мој цврст придружник, кој ќе го повикувам секогаш кога мојот дух копнее за утеха или обнова.


Овие исповеди ја открија метаморфозата на мојата душа - зборови врежани на оваа страница, ехо на трансформативно патување низ царството на Маи Реи.


Нека во тебе запалат искра, драг читателу, распалувајќи го пламенот на љубопитноста и носејќи те кон сопствената духовна ренесанса.
Comments


Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page