top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Како да дадете приоритет на сопствената благосостојба |Маи Реи


Постигнување на Благосостојба со Маи Реи
Постигнување на Благосостојба со Маи Реи | С. Македонија

За да дадете приоритет на сопствената благосостојба, треба да започнете со идентификување на работите што ви се најважни и на работите кои ја одземаат вашата благосостојба.

Еден важен дел од давањето приоритет на сопствената благосостојба е да научите да бидете наметливи и да кажете „не“ на активности или барања кои не се усогласени со вашите вредности или приоритети.

Ова може да значи

  • одбивање на поканите за настани на кои не сакате да присуствувате,

  • поставување ограничувања на вашето време на работа или

  • прекинување на токсичните врски што ви ја трошат енергијата.


Неколку важни акции кои треба да ги направите за да дојдете до баланс на вашиот ум, тело и душа е да започнете со поставување на граници околу вашето време и енергија. Фокусирајте се на активности и врски кои ви носат радост и исполнетост. Тоа значи да се опкружете со позитивни, поддржувачки луѓе кои ве подигаат и охрабруваат. Спротивно на тоа, избегнувајте поединци кои постојано внесуваат негативност во вашиот живот и ја трошат вашата енергија. Луѓе кои не знаат да признаат дека погрешиле и згора на тоа се обидуваат да ве направат виновни.


Кога станува збор за луѓето што треба да ги избегнувате, важно е да препознаете кога некој постојано внесува негативност во вашиот живот и ви ја троши енергијата. Ова може да вклучува луѓе кои се критични, осудувачки или не ве поддржуваат, како и оние кои постојано внесуваат драма или хаос во вашиот живот. Со учење да поставувате граници и да кажете „не“ кога е потребно, можете да ги избегнете овие видови токсични врски и да се фокусирате на градење позитивни, поддржувачки врски со другите кои ги споделуваат вашите вредности и цели.


Запомнете, во ред е да им кажете НЕ на луѓето кои не ги почитуваат вашите граници или прават да се чувствувате непријатно. Давањето приоритет на сопствената благосостојба бара наметливост и грижа за себе и води до поздрав и посреќен живот.


Дополнително, грижете се за вашето физичко здравје со редовно вежбање, балансирана и хранлива исхрана и доволно спиење. Правете паузи во текот на денот за да се наполните и да се опуштите и практикувајте техники на внимание и намалување на стресот, како што се медитација или вежби за длабоко дишење.


Конечно, не заборавајте да се препуштите на активности кои ви носат задоволство, без разлика дали тоа е читање книга или поминување време со саканите. Давањето приоритет на Вашата Благосостојба е од големо значење | а Маи Реи ви овозможува да го постигнете тоа и да водите поисполнет, продуктивен и радосен живот.

Kommentare


Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page