top of page
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube

Надминување на само-сомневањето, стравот и недостатокот на мотивација

Дали некогаш се чувствувате како нешто да ве спречува да го достигнете вашиот вистински потенцијал? Можеби резонирате со заедничките предизвици што моите следбеници неодамна ги споделија во една анкета: сомнежот во себе, стравот од непознатото и недостаток на мотивација.


Верувај ми, и јас сум била таму!

Најдолго се борев со само-сомневањето и негативниот само говор. Ќе направев еден чекор напред, а три чекори наназад ме оттргнуваше тој упорен глас во мојата глава кој ми кажуваше дека не сум доволно добра. Се чувствуваше како бесконечен циклус на фрустрација и разочарување.

Но, еден ден, имав сериозон внатрешен разговор. Сфатив дека секоја одлука донесена со сомнеж е импулсивна одлука која не се усогласува со моите вистински желби. Тогаш знаев дека морам да направам промена.

Се соочив директно со моите стравови и ја прифатив непријатноста од непознатото. Престанав да дозволувам стравот да ги диктира моите постапки и почнав да верувам во сопствените способности. И знаете што? На почетокот беше страшно, но со секој чекор напред чувствував новооткриено чувство на моќ и слобода.

Што се однесува до мотивацијата и дисциплината, добро, да речеме дека тие никогаш не биле мои силни страни. Се борев да останам фокусирана и посветена на моите цели, честопати чувствувајќи се преоптоварена од огромниот број на задачи што претстојат. Но, преку обиди и грешки, открив стратегии кои работеа за мене и постепено изградив дисциплина за да останам на вистинскиот пат.

Сега, сакам да го споделам моето патување со вас бидејќи од прва рака знам колку може да биде трансформативно да се ослободиме од овие ограничувачки верувања. Кога ќе одберете да верувате во себе и да верувате во процесот, почнуваат да се случуваат неверојатни работи.


Што предизвикува сомнеж во себе, страв и недостаток на мотивација?

Сомнежот во себе може да произлезе од негативниот разговор за себе, минатите искуства или општествените притисоци. Стравот од непознатото може да биде вкоренет во недостаток на контрола или несигурност за иднината. Недостатокот на мотивација и дисциплина може да произлезе од недостаток на јасни цели или чувство на преоптоварување.


Што губите кога сте во тие ситуации?

Кога сте заглавени во само-сомневање, страв и недостаток на мотивација, може да изгубите:

 • Доверба и самодоверба

 • Можности за личен раст и развој

 • Врски и конекција со другите

 • Вашето чувство за цел и насока

Овие состојби може да доведат и до чувство на анксиозност, депресија и исцрпеност.


Што можете да добиете кога сте ослободени од овие ограничувања?

Кога ќе ги надминете сомневањата во себе, стравот и недостатокот на мотивација, можете да добиете:

 • Јасност и насока во вашиот живот

 • Доверба и самодоверба

 • Чувство за цел и исполнување

 • Стабилни врски

 • Подлабока врска со себе и вашите вредности


Имате моќ да изберете како ќе одговорите на само-сомневањето, стравот и недостатокот на мотивација. Можете да изберете да верувате во себе си и вашето внатрешно знаење. Можете да изберете да преземете акција кон вашите цели. Можете да изберете да се опкружувате со позитивни луѓе кое ви даваат подршка.

И токму затоа сум тука, да ви помогнам да го направите сето тоа.


Дали сте подготвени да се ослободите?

Ајде да почнеме! 📞 Резервирајте повик сега и направете го првиот чекор кон ослободување од сомнежите во себе, стравот и недостатокот на мотивација.

Се гледаме таму! 🙏


Немојте само да ми го прифаќате зборот! Проверете што рекоа некои од моите клиенти за нивното искуство со мене: https://www.maireihealing.com/experiences


Преземете ја вашата бесплатна е-книга:

Водич „Како да се ослободите од негативните мисли и нападите на паника за 90 секунди“ со кликнување на фотографијата подолу. Оваа е-книга ќе ви даде увид во моќта на внимателноста и како тоа може да ви помогне да ги надминете негативните мисли и чувства.https://forms.wix.com/f/7188214034640929381
E-книга


 

П.С. Знам дека ова е голема одлука и можеби е малку страшно. Разбирам. Но запомнете, секое големо патување започнува со еден чекор 👣, а јас сум тука за заедно да одам по овој пат со тебе. 

Загрижени сте за времето? Мојата програма е дизајнирана да се вклопи во вашиот зафатен начин на живот со ваше темпо. 

Се грижиш за парите? Ние нудиме флексибилни опции за плаќање. 

Не сте сигурни дали можете да направите вистинско влијание на себе? Верувај ми, на светот му треба твојата уникатност и перспектива што само ТИ имаш да ја живееш и понудиш. 

Па зошто да не закажете повик денес и можеме да разговараме за какви било грижи што можеби ги имате. Ветувам, ниту едно прашање не е премало или безначајно. Возбудена сум да разговарам со тебе наскоро! 😊

Comments


Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page