top of page
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube

Неколку работи кои стравот не сака да ги знаете


Не се работи за уништување на стравот. Се работи за тоа да го ставите на своето место, каде што може да ви служи, но да остане надвор од вашата цел за да можете да го создадете животот од вашите соништа.

Како да го преземете кормилото? Започнете со учење на неколку факти кои стравот не сака да ги знаете:

 1. Можеш да правиш сè што ќе си посакаш во твојот ум.

 2. Не е доцна да направите големи промени во вашиот живот.

 3. Вие заслужувате да се движите во насока на вашите желби.

 4. Никој не е поквалификуван да одлучува за вас отколку вие самите.

 5. Вашите минати неуспеси не диктираат проклето нешто за вашата иднина.

 6. Вие сте посилни отколку што верувате.

 7. Единственото нешто што ви пречи на патот сте вие ​​самите, а тоа е добра вест.

 8. Можете да го промените вашиот живот и животот на другите на подобро.

 9. Вашата работа на овој свет е важна, затоа направете ја она што го сакате вие.

 10. Сте го заслужиле правото да бидете среќни, не треба да се чувствувате лошо поради тоа.

 11. Никој не ги осудува вашите способности толку строго како вие.

 12. На светот му требате и вие му должите на светот да ги споделите вашите подароци.

 13. Вие сте предодредени да бидете нечиј херој и пример, затоа не го изневерувајте.

 14. Способни сте за многу повеќе отколку што сте направиле во минатото, затоа сонувајте за утре.

Ставете ги овие вистини да функционираат така што следниот пат кога стравот ќе ве фати за грло и ќе почне да ви шепоти уште една лага во ушите, кажувајте си ги во смисла на позитивни афирмации. Со вежбање, вашата волја да го живеете животот според вашите услови ќе стане многу посилна од вашиот страв.

Со текот на времето, ќе излезете од тој затвор и ќе ги создадете најдобрите години од вашиот живот без ограничувања, без несигурности и најмногу од се, без страв.


Сега следи вашиот ред:

Дали мислите дека стравот ве затвора?

Можете ли да помислите на еден пример кога излеговте од тој затвор и направивте нешто од што се плашевте да направите?

Споделете во коментарите.


Потсетување:

За видливи резултати не заборавајте редовно да ја практикувате вежбата "слатко задоволство за телото и умот".

129 views0 comments

Comments


Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page