top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Секогаш и на се кажувај Благодарам!

Секогаш и на се кажувај – Благодарам!


Овој едноставен израз на благодарност што се појавува во срцето има огромно влијание. Тој ја прочистува душата од осуди, претпоставки, стравови, чувство на одвоеност, конфликти, па дури и од меланхолијата. Го доведува умот во неговата природна состојба – Свесноста.


Не треба да анализирате или рационализирате, само пуштете благодарноста да протече од срцето.


На почетокот може да изгледа: еден субјект му зборува на другиот “Ти благодарам” – и тоа е сосема природно. Но постепено, кога ќе дозволиме спонтано да произлезе длабока благодарност, доаѓаме до целосно единство каде што не постои поделба меѓу “Јас” и “Ти”, каде постоењето изразува Благодарност за Постоењето.


Ова е многу моќен начин да се врати умот во состојба на смиреност, јасност и радост.


36 views4 comments

4件のコメント


elizabetohrid
elizabetohrid
2022年2月16日

Iskazuvajneto na blagodarnost e vejke rutina koja e vo sklop na mojot zivot blagodarenie na vas, zatoa sekoj neka se sluzi so ovaa fraza za da mu se vrajka i so toa samiot ke se uverit vo svojata sposobnost, vrednost kako individua.

Ti blagodaram za se od ❤️🙏

いいね!

So Blagodarnost sto ti me nauci da ja iskazuvam kon se jas vistinski ja doziveav sostojbata na smirenost radost i so mnogu pojasni raboti 🥰💖😘

いいね!

Мене секогаш искажувањето Благодарност ми дава сила.Едноставно се рестартирам кога се заблагодарувам.Го правам тоа секојдневно.♥️🙏

いいね!

Anita Miteva
Anita Miteva
2022年2月16日

Искажувањето Благодарност ги намалува негативните влијанија како огорченост, потреба да избувнеш, стрес...со еден збор те враќа во нормална смирена состојба!

いいね!

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page