top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Со текот на годините, стравот ве лажеше и ви ја украде моќта


Од сите лажговци на светот, понекогаш најлоши лажговци се нашите сопствени стравови

Со текот на годините, стравот наоѓаше суптилни начини да ве убеди дека треба да се плашите не само од лавови и темни улички и криминалци, туку треба да се плашите и од патување во странство или напуштање на вашата куќа откако ќе се стемни, од височини..., бидејќи ох, погледнете ги сите страшни вести што се случуваат во светот.


Стравот успеа да ве убеди во лагата дека природно треба да се плашите од сонување, бидејќи сонувачите се губитници, лузери и треба да останете скромни и реални за да успеете во овој свет. Стравот исто така успеа да те убеди да се плашиш да направиш промени во кариерата, иако не ја сакаш повеќе својата работа, затоа што те убеди дека ја заслужуваш бедата и на крајот на краиштата, оваа работа е толку добра колку што е, а ти си неблагодарен/а затоа што се осмелуваш да бараш повеќе?


Со текот на годините, стравот ве лажеше и ви ја украде моќта.

Се започна со мали лаги, но потоа тие станаа поголеми. Кога стравот те виде како ги примаш лагите, те направи заложник и те стави во својот затвор.

Потоа сфати дека може да избегате, како што сите затвореници сакаат да го направат тоа на почетокот, па затоа ве натера да се чувствувате удобно во вашиот затвор.

Таа удобност го направи вашиот затвор - ваш „дом“, така што никогаш не ни помислувате да го напуштите.

Денес, сакам да кажете „Доста е веќе!“, сакам да престанеш да се плашиш. Сакам да ви помогнам да го напуштите тој затвор и тоа би можело да биде најтешкото нешто што сте го направиле, бидејќи затворениците учат да ги сакаат своите кафези.


Не се работи за уништување на стравот. Се работи за тоа да го ставите на своето место, на местото каде што треба да биде и каде што може да ви служи, но да остане надвор од вашиот свет за да можете да го создадете животот од вашите соништа.


Како да ја превземете одговорноста?

Следете ме и во наредниот блог пост ќе започнете со учење на неколку факти кои стравот не сака да ги знаете и секако ќе споделам некои вежби за негово отпуштање..


Доколку прв пат сте овде - вратете се на претходниот пост кој е оснава за пишувањето на овој пост.


89 views0 comments

Comments


Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page