top of page
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube

Простување: Отпуштање на лутина и горчина


Кога некој за кој се грижите ќе ве повреди, можете да се задржите на гневот, огорченоста и мислите за одмазда - или да прифатите простување и да продолжите напред.


Простувањето не значи заборавање или оправдување на чинот што ве повредил, туку ја намалува контролата врз вас што ви дозволува да се фокусирате на попозитивните аспекти од животот.

Простувањето може да поттикне и чувства на разбирање, емпатија и сочувство. Според клиниката Мајо , еве некои од многуте придобивки од практикувањето на простувањето.

 • Поздрави врски

 • Помалку анксиозност и стрес

 • Поздрав крвен притисок

 • Повисока самодоверба

 • Посилен имунолошки систем

 • Поголема духовна и психолошка благосостојба

Или можеби треба самите да си простите. Кога ненамерно правиме нешто за да ги повредиме оние што ги сакаме, може да доживееме интензивна вина и жалење што може да доведе до негативен разговор за себе. Негативните разговори за себе се работи како „секогаш кажувам погрешни работи“ или „зошто секогаш ги зафркнувам работите“. Овие типови на поразителни мисли овековечуваат негативна надолна спирала од која е многу тешко да се излезе.


За да си простиме, треба да си дадеме дозвола да направиме грешка. Не сме совршени и грешките се неизбежни. Научете од вашето однесување, признајте ја грешката и започнете го патот кон прошката. Простувањето на себе е за самоприфаќање и самољубие.


Покрај Мастер сесиите кои ги работам со моите клиенти на оваа тема, топло го препорачувам етеричното масло Forgiveness кое е моќна алатка во овој процес за полесно да се стигне до самоприфаќање и самољубие.


Начин на употреба: За ароматична или локална употреба. Дифузно, вдишете или додадете во водата за капење. Нанесете на круната на главата, задниот дел на вратот, зад ушите или внатрешните зглобови. Можна чувствителност на кожата.

 1. Дифузно за да помогне во ослободувањето на чувствата на лутина или вина

 2. Нанесете го на пулсните точки за да помогне да се чувствувате приземјено и задоволно во текот на денот

 3. Додадете неколку капки во бањата за да поттикнете чувство на задоволство.

 4. Поради неговиот смирувачки мирис, ова масло е одлично да се ставе навечер во дифузер за да се промовира здрав сон.

Овде можете да го најдете ова масло. Доколку ви е потребна дополнителна помош или упатство, слободно контактирајте ме.


ВНИМАНИЕ: КОРИСТЕТЕ 100% ПОТВРДЕНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА, ВО СПРОТИВНО МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДИЗВИКАТЕ ШТЕТА.


93 views0 comments

Comentários


Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page