top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

ШТО ВАШЕТО ТЕЛО СЕ ОБИДУВА ДА ВИ КАЖЕ

Го повредував несакајќи мојот прст на ногата околу 5 пати во текот на неколку недели, додека конечно не го скршив. Како што заздравуваше, почнав да го повредувам и другиот прст. Дали ова беше случајност? Не. Она што се случуваше беше дека моето тело се обидуваше да создаде рамнотежа во одредена област и не обрнував внимание на знаците. Во енергетската работа, постои разбирање дека енергијата тече колку што е потребно и дека телото црпи енергија до местата што ќе имаат корист од тоа. Она што е интересно е дека во многу случаи, физичките симптоми можат да бидат водич за да ви покажат кои други аспекти на вашето тело се подготвени да бидат избалансирани. Овие концепти се оформени врз основа на теоријата на традиционалната кинеска медицина. Меридијаните се енергетски патишта кои минуваат низ телото. Кога има нерамнотежа во делот на телото, можете да погледнете во меридијанот, елементот и органот за повеќе информации . Подолу е листа на делови од телото и концепти со кои можеби се бориме.

На пример, ако се борите со вашиот папок, можеби имате некои верувања, сеќавања или емоции поврзани со вашето семејство. Или ако имате проблеми со рамената, дали преземате премногу одговорност во вашиот живот?

Друг начин на кој можете да ги погледнете пораките што вашето тело се обидува да ги пренесе е да видите каков меридијан се поврзува со областа.

На пример, меридијанот на жолчното кесе минува низ секој прст. Овој меридијан е поврзан со елементот дрво и емоцијата на гнев, како и со планирањето и донесувањето одлуки. Во мојот случај, ако само се фокусирав на мојот палец со моите сесии и медитации, би ми недостасувала основната причина за нерамнотежата која е поврзана со мојот жолчен меур, црн дроб и енергијата што минува низ моето тело каде што се складираат верувањата околу одлуките. . Од физичка перспектива, мојот жолчен меур би можел да се чувствува малку презаситен ако мојот црн дроб не функционира правилно. На енергетско ниво, може да има некаков гнев што треба да се ослободи или некои одлуки што навистина треба да ги донесам. Друг начин на кој нерамнотежата може да се манифестира од енергетско до физичко ниво е преку енергијата на нашата чакра. Чакрите се главни енергетски центри во телото кои се движат по должината на 'рбетот, од подножјето до врвот на черепот. Се смета дека овие 7 главни чакри се развиваат како што растете, а настаните, верувањата и нарушувањата во вашата енергија можат да влијаат на нивниот развој и способност да дозволат вашата енергија да тече. Секоја чакра е поврзана со органи и ендокрини жлезди, како и со одредени карактеристики. Кога чакрата е во нерамнотежа, таа може да влијае на соодветните органи, ендокрините жлезди и начините на постоење.

На пример, ако се борите со финансиите, може да имате нерамнотежа во вашата коренска чакра. Ако откриете дека луѓето не ве слушаат кога зборувате, може да имате нерамнотежа во чакрата на грлото. Ако имате потешкотии да ги правите најдобрите избори и не се чувствувате поврзани со вашата интуиција, може да имате нерамнотежа на чакрата на третото око. На физичко ниво, ако се борите со дигестивни проблеми, може да имате нерамнотежа во чакрата на соларниот плексус. Ако сметате дека ви е тешко да останете фокусирани и да размислувате јасно, може да има нерамнотежа на крунската чакра. Сè е поврзано.

Значи, како можете да ги користите овие информации?

  • Ако имате специфичен дел од вашето тело кој е неурамнотежен, погледнете ја соодветната чакра, меридијан и свеста за одредена област.

  • Потоа, можете да извршите медитација или енергетска Реики сесија.

  • Друг едноставен, но моќен начин за создавање енергетска и физичка рамнотежа е со етерични масла, кои длабоко ги препорачувам. Секое масло има многу специфична резонанца и ќе се прилагоди на енергијата на вашето тело за да создаде рамнотежа за вас. На пример, ако се мачите во вашите врски и се чувствувате физички и енергетски исцедени, ориганото и чајното дрво можат да ве ослободат од токсичните врски и да ви помогнат да ги зајакнете вашите енергетски граници.


Можеби ќе откриете дека имате многу складиран гнев. Вашиот црн дроб и жолчен меур се поврзани со емоционалниот гнев. Поминувањето извесно време фокусирајќи се на тие органи или меридијаните поврзани со тие органи може да помогне да се создадат промени.

Проблеми со кожата може да се поврзе со ограниченост, заштита и чувството кое го имате за себе.

Срцето е поврзано со емоциите радост/тага.

Тенкото црево кое помага за понатамошно варење на храната што доаѓа од желудникот и ги апсорбира хранливите материи - со мудроста,

Панкреас - грижи.

Бубрези - страв.

Мочен меур - репродукција, создавање, креативност.

Се надевам дека гледате како емоциите и верувањата се испреплетени со вашето физичко битие. Само погрижете се да слушате што вашето тело се обидува да ви каже. Се надевам дека ова ви беше корисно.

Во топлина,

Маи Реи

61 views1 comment

1 Comment


katerinabudimovska
katerinabudimovska
Mar 26, 2022

Preubavo objasneto i mnogu korisno blagodaram @maireihealing

Like

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page