top of page
A Toddler and a Baby

Блажени почетоци - енергетска хармонија за доенчиња и деца на возраст од 0-7 години

Оваа програма се фокусира на обезбедување на нежни и негувачки сесии за балансирање на енергијата за промовирање на релаксација и мирен сон, емоционална благосостојба и поддршка на севкупен развој. Чистење на аурата за хармоничен почеток на патувањето на животот и поддршка за родителите во поттикнувањето на мирна средина за нивните малечки.

Добијте помош и решенија кои ќе ви помогнат вас и на вашето дете:

Енергетското исцелување може да се користи како комплементарна алатка заедно со медицинскиот третман  (доколку се има), за поддршка на целокупната благосостојба на детето.

Програмата започнува со консултативна сесија со родителите.

 

Некои потенцијални области каде што енергетското исцелување може да понуди поддршка за децата вклучуваат:

1. Промовирање на релаксација, намалување на стресот и создавање чувство на смиреност кај децата.

2. Енергетските сесии потенцијално можат да помогнат во подобрувањето на шемите на спиење кај децата кои се борат со несоница или други проблеми со спиењето.

3. Овие практики може да им помогнат на децата со емоционални тешкотии како што се анксиозност, страв или тага преку создавање мирна и негувачка енергетска средина.

4. Енергетските сесии може да им понудат утеха на децата кои се справуваат со непријатност поврзани со никнување на забите, помали повреди или други физички заболувања.

5. Иако не е лек за болести или вируси енергетските сесии може да се користат за поддршка на целокупната благосостојба на детето и потенцијално зајакнување на нивниот имунолошки систем.

Овие сесии се работат онлајн, кога вашете дете спие, а контактот е со еден од родителите додека трае третманот.

Значи, програмата вклучува чистење на аурата, создавање хармонична основа за нивното патување во животот, истовремено обезбедувајќи поддршка и насоки за родителите во негувањето на спокојна средина за нивните малечки.

Клучно е да се запамети дека енергетското исцелување треба да се користи како комплементарен пристап, а не како замена за медицинска нега. Секогаш консултирајте се со здравствени работници за правилна дијагноза, насоки и третман за специфични состојби или проблеми.

ЗОШТО ДА ЈА ИЗБЕРЕТЕ БЛАЖЕНИ ПОЧЕТОЦИ ЗА ВАШЕТО ДЕТЕ?

Постојат неколку убедливи причини зошто треба да размислите за изборот на програмата Блажени почетоци - Енергетско исцелување за новороденчиња и дечиња на возраст од 0 до 7 години:

Блажени почетоци нуди нежен и безбеден пристап за енергетско лекување за новороденчиња и дечиња. Програмата користи неинвазивни техники за поддршка на благосостојбата на физичките, емоционалните и енергетсите тела на вашето дете.

Со започнување на енергетско исцелување на млада возраст, можете да му обезбедите на вашето дете силна основа за оптимално здравје и благосостојба. Решавањето на потенцијалните нерамнотежи или блокади во нивното енергетско поле рано може да ја промовира целокупната благосостојба и да го поддржи нивниот развој.

Програмата зема холистички пристап кон лекувањето, фокусирајќи се на меѓусебната поврзаност на умот, телото и духот. Со негување на енергетскиот систем на вашето дете, можете да помогнете да се создаде хармоничен баланс што го поддржува нивниот раст и еластичност.

 

Програмата ја води искусен практичар, лиценциран од Бордот за здравје во УСА и одобрен практичар и ментор од Интернационалната Асоцијација на Реики професионалци. Можете да верувате во нејзината експертиза и сочувствителна грижа за да го поддржите патувањето за исцелување на вашето дете.

 

Учеството на сесии за енергетско исцелување со вашето дете може да создаде искуство со поврзување што ја зајакнува вашата врска и поттикнува чувство на сигурност и доверба. Програмата нуди простор за негување за вас и вашето малечко да го искусите лекувањето заедно.

Без разлика дали вашето дете доживува физичка непријатност, емоционални предизвици, нарушувања на спиењето или други проблеми, Блажениот почеток може да обезбеди приспособена поддршка за да одговори на нивните единствени потреби. Програмата има за цел да го промовира здравјето и благосостојбата на вашето дете на сите нивоа.

Дополнително, енергетското исцелување може да ја надополни традиционалната медицинска нега и да помогне да се подобри целокупната благосостојба на вашето дете. Со вклучување на Блажени почетоци во рутината за здравствена заштита на вашето дете, можете да го поддржите нивниот холистички развој и раст.

Како заклучок, изборот на програмата Блажени почетоци - Енергетско исцелување за новороденчиња и дечиња на возраст од 0 до 7 години може да му обезбеди на вашето дете нежна, холистичка и негувачка поддршка за нивната благосостојба и развој. Со искусн практичар, фокус на рана интервенција и посветеност на создавање хармонична рамнотежа, оваа програма нуди вредна можност за поддршка на благословените почетоци на вашето дете во животот.

Избери ја оваа програма 

Baby

Viber message

+389 70 233 018

Email 

Follow

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page