top of page
Enjoying a Read

Сјајна младина - зајакнување на енергијата за деца и тинејџери
на возраст од 7-17 години

Оваа програма е специјално дизајнирана за деца и адолесценти, нудејќи сесии за енергетско лекување кои имаат за цел да ја подобрат нивната емоционална отпорност, да промовираат самодоверба, да ја подобрат концентрацијата и способноста за учење и да го поддржат нивниот ментален и физички раст.

ЗОШТО ДА ЈА ИЗБЕРЕТЕ СЈАЈНА МЛАДИНА 
ЗА ВАШЕТО ДЕТЕ
?

Програмата "Сјајна Младина" е сеопфатна програма за енергетско исцелување, дизајнирана да ја зајакне енергијата и да ја поддржи благосостојбата на децата и тинејџерите на возраст од 7 до 17 години.


Преку комбинација на Реики, техники за исцелување енергија и холистички практики, програмата "Сјајна Младина" има за цел да обезбеди поддршка и негувачка средина за младите да напредуваат и растат.

Програмата започнува со консултативна сесија со родителите.

 

Еве неколку потенцијални придобивки и области на поддршка што децата и тинејџерите можат да ги постигнат преку оваа програма:

1. Подобрување на нивото на енергија кај децата и тинејџерите, промовирајќи чувство на виталност и благосостојба.

2. Поддршка за учење и когнитивна функција: подобрување на фокусот, концентрацијата и меморијата.

3. Зајакнување на имунолошкиот систем: со промовирање на рамнотежа и хармонија во енергетските системи на телото, програмата може да го поддржи имунолошкиот систем и да помогне во борбата против болести, вклучително и вируси и други заболувања.

4. Иако не е замена за медицински третман, енергетското исцелување може да ги надополни традиционалните здравствени практики и да помогне во процесот на заздравување за состојби како што се скршеници и други физички заболувања.

5. Решавање на емоционални прашања: емоционална поддршка за деца и тинејџери кои имаат фобии, стравови, тешкотии во дружењето, срам и други емоционални предизвици.

6. Промовирање на здрави врски: позитивни односи со родителите, врсниците и пријателите, како и надминување на бариерите за дружење и пријателство.

7. Градење самодоверба и самопочит: решавање на прашања поврзани со самодовербата, самопочитта и чувствата на ниска или висока вредност, поддржувајќи ги младите индивидуи да развијат позитивна слика за себе.

8. Негување љубов и сочувство: поттикнување љубов, сочувство и емпатија кон себе и кон другите.

Важно е да се напомене дека програмата "Сјајна Младина" треба да се користи како комплементарен пристап заедно со конвенционалната медицинска нега и препораките од здравствените работници. Енергетското исцелување не е замена за медицински третман, но може да работи заедно со него за да поддржи побрзо заздравување и холистичка благосостојба за децата и тинејџерите.

Избери ја оваа програма 

Studying in Groups

Viber message

+389 70 233 018

Email 

Follow

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page