top of page

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

 
ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ
Ma'i Rei
 
 
СО ПОСЕТА НА https://www.maireihealing.com, СЕ СОГЛАСУВАТЕ СО НАШАТА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ.

ПРЕГЛЕД
Ma'i Rei е посветена за заштита на вашата приватност на интернет. Оваа Политика за приватност ги опишува личните информации што ги собираме преку оваа веб-локација на https://www.maireihealing.com.

Посетителите и сите корисници на страницата се нарекуваат „корисник“, „вие“ и „ваш“, а страната се нарекува „ние“, „нас“ и „наша“. Пристапот до оваа страница претставува употреба на страницата и прифаќање на нашата Политика за приватност, а воедно и забрана за копирање на нејзините содржини.

На страницата обезбедуваме информации за алтернативни терапии вклучувајќи, но не ограничувајќи се на Реики, медитација, кристален реики и есенцијални масла. („Услуги“).

Употребата на страницата, вклучувајќи ги сите материјали презентирани овде и сите онлајн Услуги обезбедени од Компанијата, е предмет на следнава Политика за приватност. Оваа Политика за приватност се однесува на сите посетители, клиенти и сите други корисници на страницата. Со користење на страницата или услугата, вие се согласувате со оваа Политика за приватност, без измени, и признавате дека ја прочитавте.

ИНФОРМАЦИИ КОИ ГИ СОБИРАМЕ

Оваа страница ги собира само личните информации што доброволно ни ги давате, а кои го вклучуваат вашето име и адреса на е-пошта, со цел да се претплатите на нашата страница, да коментирате на нашиот блог или да купувате услуги и/или онлајн производи.

Ако се одлучите да го добивате нашиот билтен, опцијата за отпишување ќе биде вклучена во секоја е-пошта. Ние ги споделуваме вашите информации со доверливи трети страни кои обезбедуваат поддршка при водење на оваа веб-локација, вклучувајќи кој било блог или билтен. Сите страни ќе ги чуваат вашите информации доверливи и никогаш нема да бидат споделени со неповрзани трети страни.

Можеме да снимиме информации во врска со вашата употреба на страницата со цел да помогнеме во администрирањето на страницата и да го персонализираме вашето искуство преку подобрување на услугите за клиентите.

ПОЛИТИКА АНТИ-СПЕМ

Вашите информации, без разлика дали се јавни или приватни, нема да бидат продадени, разменети, пренесени или дадени на која било друга компанија од која било причина, без ваша согласност, освен за експлицитна цел за испорака на купениот производ или услуга што се бара. Имате можност да се откажете од сите е-пошти. 

КОЛАЧИЊА

Можеме да испратиме колачиња или други сигнали за следење на вашиот компјутер со цел единствено да го идентификуваме вашиот прелистувач и да го подобриме квалитетот на нашата услуга. Терминот „колачиња“ се однесува на мали делови од информации што веб-локацијата ги испраќа на  дискот на вашиот компјутер додека ја гледате страницата. Може да користиме и колачиња за сесија (кои истекуваат откако ќе го затворите прелистувачот) и постојани колачиња (кои остануваат на вашиот компјутер додека не ги избришете). Имате можност да прифаќате или одбиете колачиња или сигнали за следење користејќи ги поставките на вашиот веб-прелистувач. Ако изберете да ги оневозможите колачињата, некои области на страницата можеби нема да работат правилно или воопшто. Веб-страницата може да не реагира на сигналите „Не следи“ испратени од вашиот прелистувач.

Оваа страница може да содржи врски до веб-локации на трети страни. Освен ако не е поинаку наведено, оваа Политика за приватност ги опфаќа само информациите што ги собираме од вас на оваа страница. Секоја друга врска ќе биде покриена со политиката за приватност на таа конкретна локација. Вие признавате и прифаќате дека ние не сме одговорни за политиките за приватност или практиките на трети страни.

Што е колаче?

„Колаче“ е дел од информациите што се зачувани на хард дискот на вашиот компјутер и што евидентира како се движите низ веб-локацијата, така што, кога повторно ќе ја посетите таа веб-локација, таа може да претстави приспособени опции врз основа на информациите зачувани за вашата последна посета. Колачињата може да се користат и за анализа на сообраќајот и за рекламирање и маркетинг цели.
Колачињата се користат од речиси сите веб-локации и не му штетат на вашиот систем.
Ако сакате да проверите или промените какви типови колачиња прифаќате, ова обично може да се промени во поставките на вашиот прелистувач. Можете да блокирате колачиња во секое време со активирање на поставката на вашиот прелистувач што ви овозможува да го одбиете поставувањето на сите или некои колачиња. Меѓутоа, ако ги користите поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате сите колачиња (вклучувајќи ги и основните колачиња), можеби нема да можете да пристапите до сите или делови од нашата страница.

Како користиме колачиња?

Ние користиме колачиња за да ја следиме вашата употреба на нашата веб-локација. Ова ни овозможува да разбереме како ја користите страницата и да следиме какви било шеми во однос на тоа како ја користите нашата веб-локација. Ова ни помага да ја развиеме и подобриме нашата веб-страница, како и производите и/или услугите како одговор на она што можеби ви треба или сакате.

- Колачиња за сесија: тие се складираат само на вашиот компјутер за време на вашата веб-сесија и автоматски се бришат кога ќе го затворите прелистувачот - тие обично складираат анонимен ID на сесија што ви дозволува да прелистувате веб-локација без да мора да се најавите на секоја страница, но тие не го прават тоа за да собираат какви било лични податоци од вашиот компјутер; 

- Постојани колачиња: постојаното колаче се чува како датотека на вашиот компјутер и останува таму кога ќе го затворите вашиот веб-прелистувач. Колачето може да се прочита од веб-локацијата што го создала кога повторно ќе ја посетите таа веб-локација. Ние користиме постојани колачиња за Google Analytics.

Колачињата исто така може да се категоризираат на следниов начин:
- Строго неопходни колачиња: овие колачиња се од суштинско значење за да ви овозможат ефективно да ја користите веб-страницата, како на пример при купување производ и/или услуга, и затоа не може да се исклучат. Без овие колачиња, услугите што ви се достапни на нашата веб-локација не може да се обезбедат. Овие колачиња не собираат информации за вас кои би можеле да се користат за маркетинг или за паметење каде сте биле на интернет.

- Колачиња за изведба: овие колачиња ни овозможуваат да ги следиме и подобриме перформансите на нашата веб-локација. На пример, тие ни дозволуваат да броиме посети, да ги идентификуваме изворите на сообраќај и да видиме кои делови од страницата се најпопуларни.

- Колачиња за функционалност: овие колачиња овозможуваат нашата веб-локација да ги запомни изборите што ги правите и да обезбеди подобрени функции. На пример, можеби ќе можеме да ви обезбедиме вести или ажурирања релевантни за услугите што ги користите. Тие исто така може да се користат за обезбедување услуги што сте ги побарале, како што се гледање видео или коментирање на блог. Информациите што ги собираат овие колачиња обично се анонимизирани.

БЕЗБЕДНОСТ

Ние правиме се од себе да ги заштитиме вашите информации за каков било неовластен пристап, злоупотреба или откривање. Сепак, вие признавате дека до личните информации што доброволно ги споделувате може да им пристапи или да ги манипулира трето лице. Се согласувате дека ние не сме одговорни за какви било прислушувани информации споделени преку нашата страница без наше знаење или дозвола. Дополнително, нè ослободувате од сите тврдења што произлегуваат од или поврзани со употребата на таквите пресретнати информации на кој било неовластен начин. Се согласувате да не известите за секое нарушување на безбедноста или неовластено користење на вашите информации.

УСОГЛАСУВАЊЕ НА АКТ ЗА ЗАШТИТА НА ПРИВАТНОСТА НА ДЕЦАТА ОНЛАЈН

За да пристапите или да ја користите страницата, мора да имате 18 години или повеќе и да ја имате потребната моќ и овластување да влезете во оваа Политика за приватност. Ние свесно не собираме или бараме податоци преку Интернет  или не продаваме онлајн на деца на возраст под 16 години.

ИЗМЕНИ НА ОВАА ПОЛИТИКА

Вие потврдувате и се согласувате дека сте ја прегледале оваа страница и оваа Политика за приватност и дека ќе продолжите да ја прегледувате оваа Политика за да бидете свесни за какви било измени. Го задржуваме правото да ја ажурираме или промениме нашата Политика за приватност во секое време. Ако направиме какви било материјални промени во оваа Политика за приватност, ќе ве известиме или преку адресата за е-пошта што ни ја дадовте или со ставање на видно известување на оваа веб-локација.

Известување за приватност за усогласеност со GDPR

ВОВЕД
Ова известување за приватност ви дава детали за тоа како ги собираме и обработуваме вашите лични податоци преку вашата употреба на нашата страница https://www.maireihealing.com со тоа што ни ги давате вашите податоци, вие гарантирате дека имате над 16 години.

 
Ma'i Rei е контролор на податоци и ние сме одговорни за вашите лични податоци (наведени како „ние“, „нас“ или „наши“ во ова известување за приватност).

Многу е важно информациите што ги имаме за вас да бидат точни и ажурирани. Ве молиме известете ако во кое било време вашите лични податоци се променат со испраќање е-пошта на maireihealing@gmail.com

КОИ ПОДАТОЦИ ГИ СОБИРАМЕ ОД ВАС, ЗА КОЈА ЦЕЛ И НА КОЈА ОСНОВА ГИ ОБРАБОТУВАМЕ
Под лични податоци се подразбираат сите информации кои можат да идентификуваат поединец. Не вклучува анонимизирани податоци.
Можеме да ги обработиме следните категории на лични податоци за вас:

Податоци за комуникација кои вклучуваат каква било комуникација што ни ја испраќате без разлика дали тоа е преку формуларот за контакт на нашата веб-локација, преку е-пошта, текстуална порака, пораки на социјалните мрежи, објавување на социјалните мрежи или која било друга комуникација што ни ја испраќате. Ние ги обработуваме овие податоци за целите на комуникаци а водење евиденција и за воспоставување, спроведување или одбрана на правни барања. Наша законска основа за оваа обработка се нашите легитимни интереси кои во овој случај се да одговориме на комуникациите испратени до нас, да водиме евиденција и да воспоставиме, да ги следиме или браниме правните барања.
 
Податоци за клиентите што вклучуваат податоци во врска со какви било купувања на стоки и/или услуги како што се вашето име, наслов, адреса за наплата, адреса за испорака, адреса на е-пошта, телефонски број, детали за контакт, детали за купување и детали за вашата картичка. Ние ги обработуваме овие податоци за да ве снабдуваме стоките и/или услугите што сте ги купиле и да водиме евиденција за таквите трансакции. 
 
Кориснички податоци што вклучуваат податоци за тоа како ја користите нашата веб-локација и сите онлајн услуги заедно со сите податоци што ги објавувате за објавување на нашата веб-локација или преку други онлајн услуги. Ние ги обработуваме овие податоци за да работиме со нашата веб-страница и да обезбедиме релевантна содржина да ви биде обезбедена, да ја обезбедиме безбедноста на нашата веб-страница, да одржуваме резервни копии на нашата веб-страница и/или бази на податоци и да овозможиме објавување и администрирање на нашата веб-локација, други онлајн услуги и бизнис. Нашата законска основа за оваа обработка се нашите легитимни интереси кои во овој случај треба да ни овозможат правилно да управуваме со нашата веб-страница и нашиот бизнис.
 
Технички податоцишто вклучува податоци за вашата употреба на нашата веб-локација и онлајн услугите како што се вашата IP адреса, вашите податоци за најавување, детали за вашиот прелистувач, должина на посета на страниците на нашата веб-локација, прегледи на страници и патеки за навигација, детали за бројот на пати што го користите нашата веб-локација, поставките за временска зона и друга технологија на уредите што ги користите за пристап до нашата веб-локација. Изворот на овие податоци е од нашиот систем за следење на аналитиката. Ние ги обработуваме овие податоци за да ја анализираме вашата употреба на нашата веб-локација и другите онлајн услуги, да го администрираме и заштитиме нашиот бизнис и веб-локација, да ви доставиме релевантна содржина на веб-локација и реклами и да ја разбереме ефективноста на нашето рекламирање.
 
Маркетинг податоци кои вклучуваат податоци за вашите преференции при примање маркетинг од нас и нашите трети страни и вашите комуникациски параметри. Ние ги обработуваме овие податоци за да ви овозможиме да учествувате во нашите промоции, како што се натпревари, извлекувања на награди и бесплатни подароци, да ви доставиме релевантна содржина на веб-локација и реклами и да ја измерите или разберете ефективноста на ова рекламирање. Нашата законска основа за оваа обработка се нашите легитимни интереси кои во овој случај се да проучуваме како клиентите ги користат нашите производи/услуги, да ги развиваме, да го развиваме нашиот бизнис и да одлучуваме за нашата маркетинг стратегија.
 
Може да користиме податоци за клиентите, кориснички податоци, технички податоци и маркетинг податоци за да ви доставиме релевантна содржина на веб-локација и реклами (вклучувајќи реклами на Facebook или други реклами за прикажување) и да ја измериме или разбереме ефективноста на рекламирањето што ви го опслужуваме. Наша законска основа за оваа обработка се легитимните интереси кои се да го развиваме нашиот бизнис. Ние, исто така, може да ги користиме таквите податоци за да ви испратиме други маркетинг комуникации. Нашата законска основа за оваа обработка е или согласност или легитимни интереси (имено да го развиваме нашиот бизнис).
 
Чувствителни податоци
Онаму каде што од нас се бара да собираме лични податоци со закон, или според условите на договорот меѓу нас, а вие не ни ги давате тие податоци кога ќе бидат побарани, можеби нема да можеме да го извршиме договорот (на пример, да испорачаме стоки или услуги на тебе). Ако не ни ги дадете бараните податоци, можеби ќе треба да откажеме производ или услуга што сте ја нарачале, но ако го сториме тоа, ќе ве известиме во тоа време.

Ние ќе ги користиме вашите лични податоци само за цел за која се собрани или за разумно компатибилна цел доколку е потребно. Во случај да треба да ги користиме вашите податоци за неповрзана нова цел, ќе ве известиме и ќе ги објасниме правните основи за обработка.

Можеме да ги обработуваме вашите лични податоци без ваше знаење или согласност таму каде што тоа е потребно или дозволено со закон.

 
МАРКЕТИНГ КОМУНИКАЦИИ 
 

Нашата законска основа за обработка на вашите лични податоци за да ви испратиме маркетинг комуникации е или ваша согласност или наши легитимни интереси (имено да го развиваме нашиот бизнис).

Пред да ги споделиме вашите лични податоци со која било трета страна за нивни сопствени маркетинг цели, ќе ја добиеме вашата експресна согласност.

Можете да побарате од нас или од трети страни да престанеме да ви испраќаме маркетинг пораки во секое време [со најавување на веб-локацијата и штиклирање или отштиклирање на соодветните полиња за прилагодување на вашите маркетинг параметри] ИЛИ [со следење на врските за откажување на која било маркетинг порака испратена до вас или] ИЛИ со испраќање е-пошта на info@lisapowers.co во секое време .

Ако се откажете од примање маркетиншки комуникации, ова откажување не се однесува на личните податоци дадени како резултат на други трансакции, како што се купувања, регистрација на гаранција итн.

ОТКРИВАЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ
 

Можеби ќе треба да ги споделиме вашите лични податоци со страните наведени подолу:
Професионални советници вклучувајќи адвокати, банкари, ревизори и осигурителни компании
Владини тела кои бараат од нас да пријавиме активности за обработка.
Бараме од сите трети страни на кои ги пренесуваме вашите податоци да ја почитуваат безбедноста на вашите лични податоци и да ги третираат во согласност со законот. Ние им дозволуваме на таквите трети страни да ги обработуваат вашите лични податоци само за одредени цели и во согласност со нашите упатства.

 

МЕЃУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ

Ги споделуваме вашите лични податоци во рамките на нашата група на компании што вклучува пренос на вашите податоци надвор од Европската економска област ( ЕЕА ).

Земјите надвор од Европската економска област ( ЕЕА ) не секогаш нудат исти нивоа на заштита на вашите лични податоци, така што европскиот закон забрани пренос на лични податоци надвор од ЕЕА, освен ако преносот исполнува одредени критериуми.

Многу од нашите трети лица даватели на услуги се базирани надвор од Европската економска област ( ЕЕА ), така што нивната обработка на вашите лични податоци ќе вклучи пренос на податоци надвор од ЕЕА.

Секогаш кога ги пренесуваме вашите лични податоци надвор од ЕЕА, правиме сè за да обезбедиме сличен степен на безбедност на податоците, обезбедувајќи барем една од следните заштитни мерки:
 
Вашите лични податоци ќе ги префрлиме само на земји кои Европската комисија ги одобрила дека обезбедуваат соодветно ниво на заштита на личните податоци преку; или
Онаму каде што користиме одредени даватели на услуги, може да користиме специфични договори или кодекси на однесување или механизми за сертификација одобрени од Европската комисија кои на личните податоци им даваат иста заштита што ја има во Европа; или
Ако користиме провајдери со седиште во САД кои се дел од заштитата на приватноста ЕУ-САД, може да им пренесеме податоци, бидејќи тие имаат еквивалентни заштитни мерки.
Ако ниту една од горенаведените заштитни мерки не е достапна, може да побараме ваша експлицитна согласност за конкретниот трансфер. Ќе имате право да ја повлечете оваа согласност во секое време.

БЕЗБЕДНОСТ НА ПОДАТОЦИ
 

Воведовме безбедносни мерки за да спречиме вашите лични податоци да бидат случајно изгубени, искористени, изменети, откриени или пристап до нив без овластување. Исто така, дозволуваме пристап до вашите лични податоци само на оние вработени и партнери кои имаат бизнис треба да ги знаат таквите податоци. Тие ќе ги обработуваат вашите лични податоци само по наши упатства и тие мора да ги чуваат доверливи.

Имаме процедури за справување со секое сомнително прекршување на личните податоци и ќе ве известиме вас и секој важечки регулатор за прекршување доколку законски сме обврзани.

ЗАДРЖУВАЊЕ ПОДАТОЦИ
 

Ќе ги чуваме вашите лични податоци само онолку долго колку што е потребно за да ги исполниме целите за кои ги собравме, вклучително и за целите на задоволување на какви било правни, сметководствени или барања за известување.

Кога одлучуваме кое е точното време за чување на податоците, ја разгледуваме нивната количина, природа и чувствителност, потенцијалниот ризик од штета од неовластена употреба или откривање, целите на обработка, доколку тоа може да се постигне со други средства и законски барања.

За даночни цели, законот бара од нас да ги чуваме основните информации за нашите клиенти (вклучувајќи податоци за контакт, идентитет, финансиски и трансакции) шест години откако ќе престанат да бидат клиенти.

Во некои околности, ние може да ги анонимизираме вашите лични податоци за истражувачки или статистички цели во кој случај можеме да ги користиме овие информации на неодредено време без дополнително известување до вас.

ЛИНК НА ТРЕТИ СТРАНИ
 

Оваа веб-локација може да вклучува врски до веб-локации, додатоци и апликации од трети страни. Кликнувањето на тие врски или овозможувањето на тие врски може да им овозможи на трети страни да собираат или споделуваат податоци за вас. Ние не ги контролираме овие веб-локации на трети страни и не сме одговорни за нивните изјави за приватност. Кога ќе ја напуштите нашата веб-локација, ве охрабруваме да го прочитате известувањето за приватност на секоја веб-локација што ја посетувате.

КОЛАЧИЊА
 

Можете да го поставите вашиот прелистувач да ги одбива сите или некои колачиња на прелистувачот или да ве предупредува кога веб-локациите поставуваат или пристапуваат до колачиња. Доколку ги оневозможите или одбиете колачињата, имајте предвид дека некои делови од оваа веб-локација може да станат недостапни или да не функционираат правилно. 


Ажурирано: 10 март 2022година

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page