top of page

Терапијата со регресија од минатиот живот (исто така позната како хипнотерапија со регресија од минатиот живот) е терапија која користи хипноза за да предизвика состојба на транс што ви овозможува да пристапите до вашата потсвест и да ги искусите спомените од минатото.

Многу луѓе се збунети или загрижени за хипнозата. Хипнозата е само ниво на релаксација во која ќе влезе клиентот и нивото на релаксација може да варира во текот на сесијата. Хипнозата е исто како и медитацијата. Всушност тоа е мало поместување на свеста во која влегуваме стотици пати секој ден.

Истражувањето на минатите животи помага да се продлабочи вашата самосвест и може да понуди увид во необјаснетите прашања во овој живот.

Регресија едноставно значи – враќање во времето. Така, би го регресирала клиентот назад кон настаните во овој живот или во минати животи. Како што споменавме претходно, тука започнува вистинската работа. Повеќето хипнотерапевти се плашат од регресија, но ако се постапува правилно, може да ги смените проблемите и енергијата од стотици и илјадници години. Што е поисплатливо од тоа?

past-life-regression

Регресотерапијата, кога се користи заедно со други холистички техники, е ефикасна во лекувањето затоа што ни помага да ги откриеме и да се справиме со минатите искуства. Откако ќе се соочиме со овие искуства, се појавува прашањето „што да правиме следно со овој новооткриен увид?“ и затоа е важно да се има водство и поддршка за да се движите по ова патување за ослободување од проблемот.

Во регресијата треба да се впуштиме кога:

- имаме проблеми кои не можеме на ниеден начин да ги решиме,
- постојано нѝ се повторуваат ситуации во животот, на пример: добиваме отказ, сите бизниси нѝ пропаѓаат, сите врски нѝ завршуваат...
- имаме напорен или зависнички однос со некоја блиска личност, родител, партнер, брат или сестра...
- не нѝ се живее или имаме чувство дека не припаѓаме на ова време
- не ја знаеме својата животна цел и која професија би можеле да ја избереме
- не сме сигурни во изборот на партнерот, работата или местото на живеење
- во нас се всадени стравови кои не можеме да си ги објасниме на нормален начин,
- нѐ мачат прашања за љубовен неуспех или неуспех на работното место,
- интензивни здравствени проблеми или страв од смрт
- кога сакаме да работиме на себе во смисла на духовно градење.

Кратко појаснување:

Кога клиентот доживува минат живот, тој е целосно во потсвеста. Ова е многу различно од спомените од детството, па дури и од тоа да се биде во утробата, каде што луѓето можат да имаат свесно сеќавање каде се наоѓале во одредени периоди. Меѓутоа, кога сте во минат живот, овде сте во потсвесни спомени. Така, клиентот може да ги доживува своите сеќавања поинаку од тоа како ги доживеал спомените од детството или утробата.

Некои луѓе искусуваат идни животи, паралелни животи, бегства на други планети, животи во други димензии. Некои луѓе ја посетуваат духовната страна. Некои луѓе истражуваат минати настани во овој живот кои ќе имаат посебно значење за нивните моментални околности. 

 

Секое искуство е уникатно за поединецот и неограничено во неговиот опсег. Регресијата се фокусира на концептот дека клиентот, кога ќе се опушти во состојба на Тета преку визуелизација, ќе оди во „најсоодветното време и место“ за да одговори на какви било барања за лекување или одговори на тековните животни прашања.

Ако клиентот не може да доживее минат живот, тоа значи дека тој има работа што треба да ја заврши во овој живот пред да може да добие пристап до спомените од минатиот живот.

Една сесија на регресија клиентот може да поминеа од 1 – 3 минати животи.
Клиентот лежи, со затворени очи, покриени со марама, а сликите од минатите животи ги гледа и емоционално ги преживува. При тоа, не се губи свеста за себе. Тоа е како состојбата пред заспивање, кога нѝ се движат слики пред очите, а сеуште не сме заспале.


Методата е сигурна и многу пријатна. После регресотерапијата следи работа со други холистички методи, за дејствување, балансирање и интеграција.

Контраиндикации за кои треба да се знае: Лицата кои се на антипсихотични лекови, лекови за епилепсија, лекови за шизофренија, под дејство на алкохол или дрога итн. не се погодни за регресија!

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page