top of page

МЕТОДИ ЗА ЕНЕРГЕТСКО ЛЕКУВАЊЕ

IARP Mai Rei Pro Member Badge

ID#71577749

РЕИКИ

Само денес, нема да се грижам;

Само денес, нема да се лутам;

Само денес, ќе покажам благодарност за сите мои благослови;

Само денес, чесно ќе ја работам мојата работа;

Само денес, ќе ги почитувам моите предци, учители и сите живи суштества.

Реики е најстариот метод за подобрување на здравјето, кој се заснова на вештината за користење на Универзалната животна енергија (Реи = Универзална, Ки = Животна енергија) со цел значително да се зголеми:

- капацитетот на виталната енергија,

- да се зајакне одбраната на телото,

- да се подобри здравјето,

- да се намали или отстрани стресот, тагата, стравот, осаменоста, расправиите кои влијаат на енергијата во нашата аура и ја прават замаглена, дисбалансирана и сива, полна со дупки, која потенцијално може да се манифестира во непожелни здравствени ситуации.

- да се отстранат проблеми во одредени области од животот, како што се: меѓучовечки односи, работа, образование, љубов, финансии итн. кои се показатели за недостаток на Животна енергија која се регулира и надополнува со методот Реики а воедно и

 

- да се подобри квалитетот на животот.

Научните истражувања покажаа дека еден човек, обично од вселената добива во просек 5-10% од животната енергија, додека употребата на методот Реики овозможува прилив од 90-100% од животната енергија.

Реики влијае врз енергетскиот систем (енергетско тело, чакри, меридијани).

Преку трансформација и чистење на старата и заостаната енергија и со внесување на нова свежа животна енергија, многу брзо и лесно се коригираат блокадите и телесниот систем се доведува во баланс и хармонија со нормален проток на енергија.

Кога сме во ваква состојба на баланс, самото физичко тело многу побрзо закрепнува, ткивата се регенерираат поактивно, а биохемиските процеси се оптимизирани.


Реики ги создава сите неопходни услови за воспоставување на хармонија на телото, умот и духот, а со тоа и самиот живот.

Дијамантска душа

Енергетското исцелување на Diamond Soul е холистички пристап кој вклучува работа со клиенти во состојба наречена „празнина“. Оваа практика се фокусира на исцелување и балансирање на енергетското тело, физичкото тело и емоционалното тело на поединците.

Енергетската работа се врши за да се решат нерамнотежите и блокадите кои можат да бидат присутни во енергетското поле на клиентот.

Работејќи во празнината, се пристапува до подлабоките нивоа на битието на клиентот и се решаваат проблемите на суштинско ниво. Овој пристап овозможува сеопфатно исцелувачко искуство кое ги опфаќа сите аспекти на себе - енергетското тело, физичкото тело и емоционалното тело.

Преку енергетското исцелување на Diamond Soul, лекувањето е насочено кон ослободување на енергетските блокади со цел да се врати рамнотежата за да се поддржи целокупната благосостојба и трансформација на клиентот.

Овој метод, исто така, ја нагласува интеграцијата на умот, телото и духот за промовирање на холистичко лекување и личен раст.

Други познати методи кои ја надополнуваат јачината во енергетското лекување и кои ги користам во програмите, во зависност од потребите на клиентот се:

1. Исцелување со кристални мрежи за балансирање на енергетските полиња и промовирање на заздравувањето.

2. Балансирање на чакрите преку работа на енергетските центри на телото (чакри) за да се врати рамнотежата и да се промовира благосостојбата.

3. Праничко исцелување кое вклучува отстранување на блокираната енергија и надополнување со свежа, витална енергија.

4. Исцелувачки уникатен допир од празнината кој е нежен, практичен метод на енергетска терапија за промовирање на релаксација и стимулирање на природниот процес на заздравување на телото.

5. Ароматерапија: Користење на есенцијални масла за балансирање и подобрување на физичката, емоционалната и духовната благосостојба преку мирис и апсорпција.

6. Медитација и свесност: практики кои помагаат да се фокусира умот, да се намали стресот и да се зголеми свесноста за протокот на енергија во телото.

ДРУГИ МЕТОДИ

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Помалку стрес во текот на целата година! | Добијте понуда сега

Смири си го умот. Смени си го живот.

bottom of page